Bloggen en Vloggen

Aromazorg integreren met de reguliere zorg

Het heeft mijn hart om essentiële oliën te kunnen integreren in de reguliere zorg. In de zorg zie ik er zoveel mooie dingen mee gebeuren met aromazorg.

Andere zorgmedewerkers stellen mij vaak de vraag: Maar hoe doe je dat dan? Ik wil graag met jullie vanuit mijn ervaringen delen.

  • Begin bij jezelf. Ervaar wat essentiële oliën voor jou kunnen doen op lichamelijk, emotioneel en spiritueel gebied.
  • Verdiep je in de werking van essentiële oliën. Ik ben begonnen met het boek Modern Essentials en de informatie die ik vanuit mijn doTERRA team kreeg aangereikt. Later ben ik me breder gaan oriënteren om te kijken hoe solide deze informatie was en wat er naast doTERRA nog meer te vinden is op gebied van aromazorg.
  • Werk alleen met zuivere essentiële oliën. Vraag bij verschillende leveranciers eens kwaliteitsrapporten op en zie wat er gebeurt. Ik kom zelf steeds maar weer uit bij de essentiële oliën van doTERRA. doTERRA is transparant in haar productie informatie en de samenstelling van de olie. Op www.sourcetoyou.com kan je de code invoeren die je onder op je flesje vind. Je hebt dan toegang tot het kwaliteitsrapport van die olie en informatie over de herkomst.
  • Schoenmaker blijf bij je leest. Doe waar jij goed in bent. Ik ben verpleegkundige, mijn patiënten kunnen in het ziekenhuis niet goed slapen, ervaren pijn en stress. Daar kan ik ze bij helpen met aromazorg. Natuurlijk weet ik dat ik essentiële oliën nog voor allerlei andere doeleinden kan gebruiken, maar dit is waar ik begonnen bent.
  • Zoek mensen in je omgeving die ook enthousiast zijn over aromazorg en vorm met elkaar een team zodat de olievlek zich verder uit kan breiden.
  • Wees transparant in wat je doet. Deel je kennis en ervaringen met je collega’s. Rapporteer je bevindingen. Maak het onderdeel van het verpleegkundig proces zodat het niet alleen een dingetje van jou is, maar van de kwaliteit van zorg die wij met elkaar leveren.
  • Blijf research doen. Verdiep je kennis en inzichten. Ik lees nu onderzoeksliteratuur en ga een artikel schrijven. Dat is mijn manier om de essentiële oliën beter in de zorg te kunnen integreren. Wat is jouw manier?