Aromatherapie

Als natuurgeneeskundig klinisch aromatherapeut ondersteun ik mensen om het zelfgenezend vermogen van hun lichaam te ondersteunen. Het is een vorm van complementaire zorg die aanvullend is op de reguliere medische zorg

Ik ben ervan overtuigd dat je met complementaire zorg veel kan bereiken, maar ik ben er ook eerlijk in als het voor jouw gezondheid belangrijk is dat je ook een huisarts of andere specialist in het proces betrekt.

Aromatherapie is geen “quick fix”. Disbalans is meestal niet in 1 dag gekomen en gaat ook niet in 1 dag over. Consequent gebruik van essentiële oliën, op maat gemaakte producten en supplementen zijn essentieel voor jouw weg naar herstel.

Wellness consult

Een wellness consult is voor wie zelf aan de slag wil met het gebruik van essentiële oliën. Op basis van jouw verhaal kijken we samen wat oliën voor jou kunnen betekenen. Het is een holistische aanpak waarbij aandacht is voor zowel fysieke als emotionele vragen.

Een wellness consult duurt 30-45 minuten.

Therapeutisch consult

In een therapeutisch consult kijken we naar primaire en secundaire klachten die je ervaart en help ik je ontdekken wat onderliggende oorzaken van deze klachten (kunnen) zijn.

Voorafgaand aan het eerste consult stuur ik je een vragenlijst toe zodat ik een goed beeld krijg van jouw situatie.
Tijdens het eerste consult bespreken we de vragenlijst en bespreken we de belangrijkste klachten met u door. Daarna zal ik een plan opstellen met een voorstel voor behandeling

Tijdens vervolgconsulten worden de resultaten besproken en zo nodig zal behandelingsplan worden aangepast.

Het doel van een traject bij Zorg met Olie is om je lichaam op zo’n manier te ondersteunen dat het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam versterkt en ervoor gaat zorgen dat je weer meer in balans komt. Dit kost tijd en gaat soms gepaard gaat met allerlei emoties, maar stap voor stap nemen we de tijd voor die processen, waarbij jij de ruimte krijgt die je nodig hebt.

Je bent het waard om de tijd te nemen voor herstel.

Een massage of een kompres kunnen onderdeel uitmaken van de behandeling. Het is mogelijk om voor jouw specifieke situatie een product op maat te ontvangen zoals bijvoorbeeld: een massageolie, inwrijf-olie, inhalatiestick, badzout, lotion, zalf of een oraal in te nemen capsule. Je ontvangt een bijsluiter, zodat je thuis op uw gemak alles nog eens door kan lezen. 

Ben je enthousiast geworden over de manier waarop ik werk of heb je vragen, neem gerust contact met me op.


  • Geurtraining
    Sommige mensen verliezen hun geur na het doormaken van een infectie. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om je geurvermogen weer terug te krijgen met oefenen.