Over mij

Ik ben Anneke Melissant, getrouwd met Jan en moeder van Adriaan (20)

Ik ben verpleegkundige. Al van jongs af aan werk ik in de zorg  en dat doe ik met hart en ziel.

Ik ben altijd op zoek naar het hart van de mens en wil anderen graag helpen om in hun kracht te komen staan. Denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen.

De nadruk moet wat mij betreft liggen op welbevinden en dat is het stukje extra wat ik mijn patiënten graag bied en waarmee ik ook mijn collega’s wil inspireren. Complementair bezig zijn. Samen kunnen we de zorg  beter maken.

Het heeft mijn hart om te komen van extra naar gewoon. De ziekte moet niet centraal staan, maar het welbevinden. En dat moeten we samen doen. Intergrative nursing. En zo wil ik ook de aromazorg integreren in de reguliere zorg.

5 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met essentiële oliën en massage. Er ging een wereld voor mij open. Ik leerde daar dat het werken met essentiële oliën en massage prachtige complementaire interventies zijn die grote impact kunnen hebben op het welbevinden. Daar wilde ik meer van weten. Ik ben op onderzoek uitgegaan, want ik wilde dit wel zorgvuldig doen.

November 2016 kwam ik in aanraking met de essentiële oliën van doTERRA. En vanaf die tijd heeft mijn kennis van de essentiële oliën een enorme spurt gemaakt. Ik ben de oliën gaan gebruiken in het brandwondencentrum waar ik werkzaam ben en waar ik de effecten van de oliën zie bij o.a. stress, pijn en slapeloosheid. Wat een voldoening geeft het als ik iemand na een intensieve wondbehandeling een voetmassage met een druppel essentiële olie geef en dat ik merk dat het die persoon helpt om tot rust te komen. Ik heb de opleiding Aromazorg in de zorg gevolgd bij Madeleine Kerkhof van Kicozo, en volg nu de HBO opleiding voor Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut bij FytArom.

Ik wil me inzetten om zowel zorgprofessionals als niet-professionals meer te leren over het gebruik en de werking van de oliën. Iedereen kan dit toepassen. Niet zomaar, maar door anderen de weg te wijzen om dit op een zorgvuldige manier te kunnen doen.