Over mij

Ria! Ik vergeet naar nooit!
Ze had ernstige brandwonden en lag nachten wakker gillend van de nachtmerries. Het ging niet goed met haar. En als het in je koppie niet goed gaat, gaat het met je wonden ook niet goed.
Ik wilde haar zo graag helpen.

Ik had gehoord had over geurige, essentiële oliën, plantaardige stoffen. Ze zouden kunnen ondersteunen bij slaap en ook kunnen helpen bij nachtmerries. Ik had geen idee of het zou werken.

Schoorvoetend ben ik naar Ria toegegaan en heb haar gevraagd of ze het wilde proberen. Ze verraste me en zei: Het kan me niet schelen wat het is, ik sta overal voor open! Tijdens mijn nachtdienst zette ik een diffuser met olie bij haar neer en ze sliep! Niet 1 nacht, maar ook de nachten daarna sliep ze met olie. En het mooie was, dat het daarna met haar ook steeds beter ging. Ze ging weer herstellen.

En toen ging bij mij het hek van de dam, want wow! Als dit is wat oliën kunnen doen, dan wil ik daar alles over weten. Dus boeken verslinden en steeds meer van die mooie ervaringen opdoen met die heerlijke geurige oliën. Met oliën kan ik echt verschil maken. Als alles donker is om je heen, hoe mooi is het dan als daar iemand komt met een geurige olie die je ziel raakt en de weg naar herstel weer voor je opent.

Ik ben dus Anneke Melissant, ik ben aromatherapeut en verpleegkundige van Zorg met Olie.

En in mijn hart groeit het verlangen, nog steeds! om het verschil te maken in de zorg.
Ik wil verschil maken in gezondheidszorg Nederland! Ik vind het doodeng! Veel te groot voor mij. Wie ben ik dat ik denk dat ik verschil kan maken in gezondheidszorg Nederland.
Maar ik ga het doen! Stap voor stap. Het is mijn allergrootste verlangen.

Ik volg opleidingen. Ik heb onderzoeken gedaan. Ik ga het land in om te vertellen over de krachtige werking van de oliën.

Ik heb zelfs in Turijn op een internationaal congres voor de brandwondenzorg mijn afstudeer onderzoek mogen presenteren. Ik maak verschil in gezondheidszorg Nederland. En nee, Nederland is niet te groot voor mij! Ik zorg ervoor dat aromatherapie in Nederland op de kaart staat.

Je begrijpt, daar hoort ook een eigen bedrijf bij: Zorg met Olie mijn praktijk voor aromatherapie.

Een praktijk waar ik mensen help die door heftige perioden in het leven gaan om hun gezondheid te ondersteunen met olie.Het bedrijf  waarmee ik impact heb in de zorg. Waarmee ik bruggenbouwer kan zijn om anderen te helpen om ook met oliën verschil te maken in de zorg.

Ik bied deze wereld hoop! En hoop zit bij mij in een olieflesje
En wat mij nu zo verwonderd heeft. Het komt gewoon uit de natuur. Geschenken uit Gods schepping. Voor mij, voor jou, gewoon aan ons gegeven om ons lichaam en onze emoties te ondersteunen. Hoe eenvoudig en krachtig kan het zijn.

Ik heb de opleiding Aromazorg in de zorg gevolgd bij  Kicozo, en de HBO opleiding voor Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut bij FytArom.
Mijn afstudeerscriptie ging over aromatherapie voor stressvermindering en pijnverlichting voor brandwondenpatiënten.

Ik ben ook HEARTS- practitioner. HEARTS is een therapeutische benadering om iemand te ontspannen en te kalmeren. Er wordt gebruik maakt van al je zintuigen. Deze methode wordt veel gebruikt bij mensen met angst, pijn en in de palliatieve zorg. Ik heb deze methode geleerd van Jonathan Benevides, aromatherapeut en psycholoog bij Essentia Nobilis
Momenteel volg ik bij Jonathan de Sentinel opleiding. Dit is een vervolgopleiding voor aromatherapie in de palliatieve zorg en stervensfase.

Massagetechnieken heb ik geleerd tijdens de diverse opleidingen die ik gevolgd heb en aangevuld met diverse scholingen voor massagetechnieken


Voorlopig blijf ik wel in het ziekenhuis werken. Daarvoor vind ik mijn werk nog veel te leuk!
En het is ook nodig om die verbinder te kunnen zijn tussen de reguliere zorg en de complementaire zorg.

Regelmatig word ik gevraagd om lezingen of workshops te verzorgen in zorginstellingen of tijdens congressen.

Ik geniet van wat ik doe en ik hoop dat ik op deze manier anderen nog lang tot zegen mag zijn!