Over mij

Ik ben Anneke Melissant, getrouwd met Jan en moeder van Adriaan (23)
Ik woon in Oud-Beijerland.

Ik ben natuurgeneeskundig klinisch aromatherapeut en verpleegkundige en HEARTS- practitioner. Al van jongs af aan werk ik in de zorg en dat doe ik met hart en ziel.

Ik ben altijd op zoek naar het hart van de mens en wil anderen graag helpen om in hun kracht te komen staan. Denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen.

In 2016 ben ik in aanraking gekomen met essentiële oliën en massage. Er ging een wereld voor mij open. Ik leerde daar dat het werken met essentiële oliën en massage prachtige aanvulling kan zijn voor mijn werk als verpleegkundige.

Ik ben de oliën gaan gebruiken in het brandwondencentrum waar ik werkzaam ben. Ik zie de effecten van de oliën bij o.a. stress, pijn en slapeloosheid. Wat een voldoening geeft het als ik iemand na een intensieve wondbehandeling een voetmassage met een druppel essentiële olie geef en dat ik merk dat het die persoon helpt om tot rust te komen.

Ik heb de opleiding Aromazorg in de zorg gevolgd bij  Kicozo, en de HBO opleiding voor Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut bij FytArom.
Mijn afstudeerscriptie ging over aromatherapie voor stressvermindering en pijnverlichting voor brandwondenpatiënten.

Ik wil een bruggenbouwer zijn tussen de reguliere zorg en de aromatherapie. Een kroon op mijn werk was toen ik september 2022 een lezing mocht geven over mijn scriptieonderwerp in Turijn op een internationaal brandwondencongres.

Ik ben ook HEARTS- practitioner. HEARTS is een therapeutische benadering om iemand te ontspannen en te kalmeren. Er wordt gebruik maakt van al je zintuigen. Deze methode wordt veel gebruikt bij mensen met angst, pijn en in de palliatieve zorg. Ik heb deze methode geleerd van Jonathan Benevides, aromatherapeut en psycholoog bij Essentia Nobilis
Momenteel volg ik bij Jonathan de Sentinel opleiding. Dit is een vervolgopleiding voor aromatherapie in de palliatieve zorg en stervensfase.

Massagetechnieken heb ik geleerd tijdens de diverse opleidingen die ik gevolgd heb en aangevuld met diverse scholingen voor massagetechnieken

Februari 2023 ben ik mijn eigen praktijk als aromatherapeut gestart. Ik werk vanuit huis.

Voorlopig blijf ik daarnaast nog wel in het ziekenhuis werken. Daarvoor vind ik mijn werk nog veel te leuk!
En het is ook nodig om die verbinder te kunnen zijn tussen de reguliere zorg en de complementaire zorg.

Regelmatig word ik gevraagd om lezingen of workshops te verzorgen in zorginstellingen of tijdens congressen.

Ik geniet van wat ik doe en ik hoop dat ik op deze manier anderen nog lang tot zegen mag zijn!