Over mij

Ik ben Anneke Melissant, getrouwd met Jan en moeder van Adriaan (19)

Ik ben verpleegkundige. Al van jongs af aan werk ik in de zorg  en dat doe ik met hart en ziel.

Ik ben altijd op zoek naar het hart van de mens en wil anderen graag helpen om in hun kracht te komen staan. Denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen.

De nadruk moet wat mij betreft liggen op welbevinden en dat is het stukje extra wat ik mijn patiënten graag bied en waarmee ik ook mijn collega’s wil inspireren. Complementair bezig zijn. Samen kunnen we de zorg  beter maken.

Het heeft mijn hart om te komen van extra naar gewoon. De ziekte moet niet centraal staan, maar het welbevinden. En dat moeten we samen doen. Intergrative nursing. En zo wil ik ook de aromazorg integreren in de reguliere zorg.

3 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met essentiële oliën en massage. Er ging een wereld voor mij open. Ik leerde daar dat het werken met essentiële oliën en massage prachtige complementaire interventies zijn die grote impact kunnen hebben op het welbevinden. Daar wilde ik meer van weten. Ik ben op onderzoek uitgegaan, want ik wilde dit wel zorgvuldig doen.

November 2016 kwam ik in aanraking met de essentiële oliën van doTERRA. En vanaf die tijd heeft mijn kennis van de essentiële oliën een enorme spurt gemaakt. Ik ben de oliën gaan gebruiken in het brandwondencentrum waar ik werkzaam ben en waar ik de effecten van de oliën zie bij o.a. stress, pijn en slapeloosheid. Wat een voldoening geeft het als ik iemand na een intensieve wondbehandeling een voetmassage met een druppel essentiële olie geef en dat ik merk dat het die persoon helpt om tot rust te komen. Inmiddels heb ik de opleiding Aromazorg in de zorg afgerond bij Madeleine Kerkhof van Kicozo, het Kennisinstituut Integratieve & Complementaire Zorg in de Zorg. Ik mag mezelf nu aromazorgdeskundige noemen.

Ik wil me inzetten om zowel zorgprofessionals als niet-professionals meer te leren over het gebruik en de werking van de oliën. Iedereen kan dit toepassen. Het is zelfzorg! Ik geef workshops waarin ik je leer hoe je de oliën op een veilige manier kan gebruiken.  Ik vertel je hoe je aan de oliën kunt komen en help je daarna ook verder om je weg te vinden in het gebruik van de oliën.