Over mij

Ik ben Anneke Melissant, getrouwd met Jan en moeder van Adriaan (22)
Ik woon in Oud-Beijerland.

Ik ben natuurgeneeskundig klinisch aromatherapeut en verpleegkundige. Al van jongs af aan werk ik in de zorg en dat doe ik met hart en ziel.

Ik ben altijd op zoek naar het hart van de mens en wil anderen graag helpen om in hun kracht te komen staan. Denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen.

5 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met essentiële oliën en massage. Er ging een wereld voor mij open. Ik leerde daar dat het werken met essentiële oliën en massage prachtige aanvulling kan zijn voor mijn werk als verpleegkundige.

November 2016 kwam ik in aanraking met de essentiële oliën van doTERRA. En vanaf die tijd heeft mijn kennis van de essentiële oliën een enorme spurt gemaakt. Ik ben de oliën gaan gebruiken in het brandwondencentrum waar ik werkzaam ben. Ik zie de effecten van de oliën bij o.a. stress, pijn en slapeloosheid. Wat een voldoening geeft het als ik iemand na een intensieve wondbehandeling een voetmassage met een druppel essentiële olie geef en dat ik merk dat het die persoon helpt om tot rust te komen.

Ik heb de opleiding Aromazorg in de zorg gevolgd bij  Kicozo, en de HBO opleiding voor Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut bij FytArom.
Mijn afstudeerscriptie ging over aromatherapie voor stressvermindering en pijnverlichting voor brandwondenpatiënten.

Ik wil een bruggenbouwer zijn tussen de reguliere zorg en de aromatherapie. Een kroon op mijn werk was toen ik september 2022 een lezing mocht geven over mijn scriptieonderwerp in Turijn op een internationaal brandwondencongres.

Nu is het tijd om mijn eigen praktijk verder uit te gaan bouwen. Ik ben thuis een ruimte aan het opknappen zodat ik binnenkort ook een eigen behandelruimte heb.
Voorlopig blijf ik daarnaast nog wel in het ziekenhuis werken. Daarvoor vind ik mijn werk nog veel te leuk!