Blog

Persoonlijke ervaringen met aromatherapie: het verhaal van Petra

Een aantal jaren geleden lag Petra bij mij in het brandwondencentrum.

Ze maakte een heftige periode in haar leven door waarin ik haar mocht begeleiden. Ik liet haar kennis maken met lavendelolie voor de nachtrust en om haar te helpen ontspannen.

Een aantal jaren later ontmoette ik haar opnieuw en vertelde ze mij hoeveel dat voor haar heeft betekent. Lavendelolie is haar favoriete olie geworden. Inmiddels is zij een voorvechtster geworden voor het promoten van een gezonde leefstijl. “Ik heb nog een taak te doen” zegt zij. “Mensen bewust maken en opnieuw laten ontdekken dat de kracht uit de natuur niet zo gek is”.  De essentiële oliën hebben een grote plaats gekregen in haar leven.  Ze sluiten mooi aan op wie zij is, waar ze in gelooft,  wat ze belangrijk vindt en wat ze uit wil dragen. Alles gebeurt met een reden. De brand heeft naast veel verdriet, pijn en een lange weg naar herstel ook veel positieve dingen gebracht. Het geeft haar nu de energie om een massagecursus te volgen. Ze gebruikt bijna geen pijnmedicatie meer en heeft nu de kracht en energie om anderen te helpen. Dankbaar voor iedere dag die ze krijgt.

Op haar facebookpagina “Essentiële oliën, de kracht van de natuur” deelt zij haar gedachtengoed met een grote groep mensen.