Bloggen en Vloggen,  divers,  Kindercollectie

Essentiële oliën: de natuurlijke oplossing voor de gezondheid van je kind

Ben jij het zat dat je telkens met je kind naar de huisarts moet voor een nieuwe kuur?
Heb je er al eens aan gedacht om de gezondheid van je kind op een natuurlijke manier te ondersteunen?

Laat me vooropstellen dat als je kind benauwd is, je absoluut naar een huisarts moet gaan. Maak daar geen concessies in. Maar het ondersteunen van de gezondheid van je kind op een natuurlijke manier betekent dat je werkt aan het versterken van het immuunsysteem.

Een van de methoden die ik gebruik, zijn essentiële oliën. Dit zijn krachtige, geurige plantaardige stoffen die eigenlijk de geneesmiddelen zijn van de plant zelf, maar ook werkzaam zijn voor mensen. Ze kunnen ons immuunsysteem versterken, de luchtwegen ondersteunen en ons helpen kalmeren zonder dat we agressieve middelen hoeven te gebruiken.

Een eenvoudige manier om essentiële oliën te gebruiken, is door ze te druppelen op een geursteentje of in een diffuser. De olie verspreidt zich dan direct in de ruimte en kan door je kind worden ingeademd. Een andere optie is een olieroller. De essentiële oliën die daarin zitten, zijn verdund met een basisolie, zodat ze veilig via de huid kunnen worden opgenomen.

Welke oliën het meest geschikt zijn voor je kind, hangt af van zijn of haar leeftijd. Pepermuntolie is bijvoorbeeld te sterk voor kinderen onder de 4 jaar. Ik kan je daarbij adviseren. Bovendien kun je bij mij het boek “Modern Essentials” aanschaffen, een handig naslagwerk waarin je gemakkelijk kunt opzoeken welke olie je in welke situatie kunt gebruiken. Ik vind het belangrijk om ouders zelf te leren hoe ze op een zorgvuldige manier essentiële oliën kunnen gebruiken voor hun kinderen.

De kwaliteit van de essentiële olie is ook van groot belang. Er is veel laagwaardige olie op de markt, of de industrie heeft synthetische varianten ervan gemaakt. Verwacht niet dat zulke oliën een therapeutisch effect hebben. Ik werk met de essentiële oliën van dōTERRA, waarvan de hoge kwaliteit gegarandeerd is. Van elke olie is er een kwaliteitsrapport beschikbaar.

Ik kan je helpen bij de aanschaf van de oliën die je nodig hebt. Meestal heeft dōTERRA de oliën die je nodig hebt in het assortiment. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan ik voor jouw kind een op maat gemaakt product creëren.

Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen, zodat ik je kan adviseren.