Bloggen en Vloggen

Koorts! kies een natuurlijke oplossing ipv paracetamol

Voor mij is het inmiddels heel normaal om klachten die ik ervaar zoveel mogelijk op een natuurlijke manier te lijf te gaan.

In de natuur is veel te vinden wat onze gezondheid kan ondersteunen en daar maak ik graag gebruik van.

Dat dit voor anderen niet zo van zelfsprekend is merkte ik toen ik zelf een virusinfectie onder de leden had en van verschillende kanten het advies kreeg om vooral paracetamol te gebruiken. Ik kies er bewust voor om niet zomaar een koortsverlagend middel zoals paracetamol in te zetten en ik leg graag uit waarom.

Koorts

Koorts is een normale reactie van het lichaam op een infectie met virussen en bacteriën. Het immuunsysteem, ons verdedigingsmechanisme komt in actie om de ziekteverwekkers onschadelijk te maken. Koorts helpt de infectie te bestrijden. Als ik paracetamol zou gebruiken dan onderdruk ik het normale werkingsmechanisme van mijn lichaam. Ik ben verder gezond, dus ik vertrouw erop dat mijn immuunsysteem doet waarvoor het gemaakt is en ik zorg ervoor dat de omstandigheden om het genezingsproces te ondersteunen zo optimaal mogelijk zijn. Serveer ik hiermee de huisarts af? Nee absoluut niet. Ik heb een gezond verstand, ik laat mijn lichaam zijn werk doen. Ik luister naar mijn lichaam en als ik merk dat het genezingsproces uit de pas loopt dan overleg ik met mijn huisarts. Het is ook niet zo dat ik tegen het gebruik van paracetamol ben, maar grijp er niet te snel naar. Er zitten ook nadelen aan en er is een natuurlijk gezondheidsalternatief.

Essentiële oliën

Essentiële oliën zijn voor mij onderdeel van een gezonde leefstijl. Veel essentiële oliën hebben een positieve invloed op de werking van ons immuunsysteem. Ze hebben antivirale, antibacteriële en schimmelwerende werking. Vandaar dat ik ze ook graag inzet in de strijd tegen infecties. Essentiele oliën zijn afkomstig van bloemen, planten, struiken en bomen. Ze komen tot stand door destillatie of koude persing. Ze zijn vele malen krachtiger dan kruiden. Je hebt daardoor maar heel weinig nodig. Een druppel is al snel voldoende. Er is een ruime keus aan immuunversterkende oliën. Er valt dus genoeg te kiezen. Wil je daar advies in hebben neem dan contact met me op. Ik leer mijn klanten hoe ze zelf hier op een zorgvuldige manier mee om kunnen gaan.

Toepassingen

Essentiële oliën kunnen worden opgenomen via de lucht, via de huid en intern. Via de lucht en via de huid zijn voor mij favoriet. Daar zitten minder risico’s aan. Als je niet bekend bent met het gebruik van essentiële oliën dan is veilig gebruik iets waarin je je eerst moet verdiepen. Ik help je daar graag bij.

Om je op wat ideeën te brengen hier een aantal suggesties: Ik doe graag oliën in de diffuser of op een zakdoekje. Ik voeg ze toe aan een neutrale badolie. Ik maak een olie-roller, een neusinhaler of een borstkompres. Je kan essentiële oliën dus heel divers inzetten.

Natuurlijk is er meer wat je kan doen om met een gezonde leefstijl je immuunsysteem positief te beïnvloeden. Denk alleen maar aan gezonde voeding ondersteunt met extra vitamines en supplementen. Het hoort bij de basis. Maar ik hoop dat ik je door deze blog een beetje aan het denken gezet heb over een natuurlijke oplossing voor een gezond immuunsysteem.